Waarom kindercoaching

De maatschappij verandert steeds meer en wij als mens, veranderen hier in mee. Onze kinderen gaan met ons mee, in de hectiek van alle dag, in de verplichtingen die ze toch al op jonge leeftijd hebben en hierdoor wordt de druk van presteren steeds hoger. Mijn dochter vraagt vaak, mam, hebben we haast? Nee, we hebben geen haast. We moeten wel een beetje opschieten. Door deze opmerking merk ik dat de druk wat minder hoog is voor haar. Haasten is niet fijn, je raakt ervan in de stress. En laat stress nu net niet goed zijn voor ons lichaam.

Wat ook niet fijn is, zijn alle obstakels die een kind tegen komt op zijn pad. Natuurlijk hoort dit bij het groeien en ontwikkelen. Maar als je kind daar nu heel gevoelig voor is, er heel erg onzeker door wordt, faalangst heeft of er boos en gefrustreerd van wordt? Dan zijn die obstakels moeilijk te trotseren en dat kan leiden tot een vervelende situatie, waarin je soms als ouder niet weet wat te doen. Of misschien alles al hebt geprobeerd, maar tot weinig resultaat.
Het gedrag kan ook dieper zitten. Antwoorden zitten altijd in het kind zelf. Als ouder kun je een hulpvraag hebben, maar is dat ook de hulpvraag van je kind?

Een kindercoach begeleidt kinderen en indien nodig, hun ouders op dit toch wel vervelende pad. Een kind hoort te stralen en de tools te hebben, om deze moeilijke obstakels wel te kunnen trotseren. Ik als kindercoach, geef de tools door verschillende werkvormen aan te bieden waardoor een kind zijn talenten ( wie ben jij echt ) en de kwaliteiten ( waar ben je goed in ) kan (her) ontdekken om vervolgens obstakels, die het tegenkomt op zijn pad, weer aan te kunnen.

Een kind is als een vlinder

In de wind,

De ene vliegt hoog

De andere laag

Maar ieder doet het

Op zijn eigen manier

Het leven is geen competitiestrijd

Ieder kind is anders

Ieder kind is speciaal

Ieder kind is mooi