Werkwijze

Kennismaking
Mijn werkwijze begint bij de telefonische kennismaking. Ik hoor graag wat jouw hulpvraag is en ik leg je het een en ander uit over mijn praktijk of beantwoord je vragen, mochten bepaalde dingen je nog niet duidelijk zijn na het lezen van de informatie op de website. 

Intake gesprek
Nav het telefoon gesprek, kunnen we een intake gesprek plannen en mail ik je het intake formulier toe. Het intake gesprek duurt 1 a 1,5 uur en dit doe ik samen met jou/jullie. Tijdens dit gesprek bespreken we wat de wensen zijn tot verandering en waar we dan aan kunnen gaan werken. 

De coaching
Tijdens het coachen werk ik met verschillende werkvormen. Ik probeer een plan op te stellen, maar uiteindelijk beslist het kind over het algemeen wat het wil doen en waar het zich prettig bij voelt. Vaak start ik bij de kinderen vanaf 8 a 9 jaar, wel met het coachee spel. Dit is een heel mooi spel, waarbij ik tot de kern kan komen en jullie
kind, nog beter kan begeleiden. Het coachee spel zegt namelijk in een uur tijd al heel veel over een kind. Aan de hand daarvan, kunnen we de volgende sessies starten met diverse werkvormen. Ik gebruik hierbij: 

  • Kindercoach spel “Coachee” (licentie houder)
  • Emotie spel, gedachten kaartjes of schatgravers spel.
  • De handpop van Living puppets
  • Creatieve werkvormen zoals, tekenen, kleien en verven
  • Visualisatie oefeningen

Wellicht komen er steeds wat werkvormen bij. 

Gemiddeld  5 a 7 sessies nodig. Dit is natuurlijk per kind en casus verschillend. Een intake gesprek i.c.m. het aangenaam kennismakingsspel, met jullie als ouder, kan al voldoende inzichten geven. Het is mogelijk dat je zelf dan al een paar stappen verder bent en bepaalde dingen kunt toepassen bij jouw kind. 

Ik speel in mijn praktijk graag met het coachee speel. Met dit spel leer je een kind beter kennen door een uur te spelen, ipv een jaar met het kind te praten. Diverse werkvormen en vragen komen aan bod in dit spel